Utrustning för jakten

Inför älgjakten kan det vara klokt att man som jägare ser över sin utrustning. Det kan vara dags att skaffa nytt, eller i alla fall att rengöra den utrustning man redan har. Men vilken utrustning är bra att ha till älgjakten?

Större utrustningsdetaljer

För att man ska komma ut i skogen är det bra att ha en bil och det är en stor fördel om den kan ta sig fram även på lite sämre skogsvägar. Älgarna brukar inte direkt stå framme vid stora vägen. Just bilen är den allra största utrustningsdetaljen älgjägaren bör ha koll på.

Viktigt att se och att synas

Under jakten måste man både se och synas. Med en bra kikare kan man på avstånd se ett djur komma gående och man kan ta reda på om djuret är skjutbart eller inte. Att göra samma sak med vapnets sikte rekommenderas inte. Kikare finns i många olika modeller och en del går till och med att använda på natten.

Jägaren måste också vara synlig för andra jägare. Det kan annars finnas en risk att man blir skadeskjuten och det kan sluta riktigt illa.

Vapen

Under älgjakten måste man också ha ett vapen om man planerar att skjuta ett djur. De vapen man har ska det finnas licens för och de ska också vara godkända att jaga älg med. Man får till exempel inte skjuta en älg med ett hagelgevär och inte heller med de svagaste kulvapnen.

Leave a Reply

mts_best