Hur viktig är kniven för jägaren?

Det är väldigt sällan man ser jägare som inte bär kniv. Just kniven är faktiskt i stort sett lika viktig som ett skjutvapen om man vet hur kniven ska hanteras. Men vad är bra att tänka på kring knivarna?

Välslipade knivar

Som jägare är det viktigt att knivarna är välslipade för att de ska kunna göra sitt jobb. Ingen vill arbeta med en slö kniv eftersom det både gör arbetet svårare och dessutom blir skaderisken större. Genom att köpa Tormek hos Mmhunt.se och slipa knivarna med slipen vid jämna mellanrum slipper man oroa sig för oskarpa knivar när man som bäst behöver dem.

Bra jaktkniv för arbete i skogen

Ute i skogen kan en bra jaktkniv vara guld värd. Den kan användas för att ta ut splintor ur vedträn för att få igång en eld, för att skära av en bit korv eller för att rent av avliva ett djur om det skulle behövas.

Får jägaren bära kniv?

I Sverige finns det en knivlag som gör att man inte får bära kniv på allmän plats. Som jägare är det dock tillåtet att bära kniv i skogen och att ha en kniv i bilen på väg till eller från jaktmarken.

Slaktknivar

Om man som jägare själv tar hand om sitt vilt, flår och styckar det behöver man också slaktknivar. En del saker kan man göra med en vanlig jaktkniv och med en buköppnare, men långt ifrån allt. Slaktknivarna behöver inte vara de dyraste men däremot ska de vara vassa.

Leave a Reply

mts_best