Inred stugan för älgjakt

 

Älgjakten är för de flesta inte bara ett sätt att få mat; utan en hobby, en livsstil och också ett sätt att umgås. Vad kan vara bättre än att ge sig iväg ett gäng vänner ut i skogen för att jaga och för att bara vara en hel helg eller bara över natten? För den som inte vill bo i tält är tillgång till en bra jaktstuga nära jaktmarken ett måste. I de flesta delar av Sverige går det att få tag i ett enkelt torp till en billig peng, och om man är lite händig och/eller har rätt kontakter går det också att fixa till standarden på det utan att behöva lägga en hel förmögenhet.

älgjakten normalt sett framförallt bedrivs på hösten så är det inte nödvändigt att fullt ut vinterbona stugan, men tänk på att det ändå kan komma att bli både kallt och dragigt. Så en eller två kaminer är ett måste. Det är inte bara bra för att hålla värmen, det bidrar också till att skapa en mer ombonad och hemtrevlig känsla i stugan.

Blank frame on Fireplace MantleEn jaktstuga inreds med fördel rustikt. Det finns ingen anledning att köpa dyra danska designermöbler, utan köp udda stolar och bord på loppis. Samma gäller för porslin, glas med mera. I naturen är det viktigaste att allt finns och är praktiskt. Även här kan du hitta en hel del på loppis, eller så tar du med dig det som sällan används hemma, eller köper i bulk på IKEA.

Något som gör underverk för trivseln, särskilt på höstkanten, är en veranda eller altan. Att ha en iordninggjord uteplats med nära in är guld värt. Har du ett staket på verandan är det också det perfekta stället att hänga svettiga och smutsiga jaktkläder på för grundtorkning.

Specifikt för jaktens ändamål kan en frysbox vara bra att ha. Och också en förberedd plats för att bereda det vilt ni har skjutit. Tänk på att om du vill ha en frysbox i stugan så måste du ha el året om, om du planerar att vinterförvara kött på plats.

Utöver bekvämligheter och praktiska detaljer så ska en bra jaktstuga givetvis även vara inredd med och ha plats för dina troféer. Se till att hänga upp den där tolvtaggaren på väggen så att de du bjuder dit direkt kan se att här menas det allvar.

Leave a Reply

mts_best